Acnebehandling

På Hellerup Laserklinik behandler vi acne med en effektiv 3-trins-behandlingsmetode af laserterapi og blåt lys. Vores behandlinger udføres af erfarne og professionelle sygeplejersker, kosmetologer og kosmetikere.

Her på siden kan du blive klogere på, hvad acne er, hvordan vores acnebehandling foregår og hvad du selv kan gøre. Har du spørgsmål til vores behandlingsforløb, er du velkommen til at ringe til os på telefon 39 18 19 39.

Ønsker du en gratis konsultation, hvor vi undersøger din acne, kan du sende os en mail via vores kontaktformular - se mere her

Hvad er acne?

Bumser og acne (også stavet "akne")  er fællesbetegnelsen for flere hudsymptomer, der er opstået som følge af betændelse i og omkring hårsækkens talgkirtel. Vi har talgkirtler overalt på huden.

Deres funktion er at holde huden og hårsækkene let fedtet samt at beskytte og smidiggøre den. Nogle gange kan der gå betændelse i talgkirtlerne, hvilket viser sig i form af acne.

Man anvender ofte disse betegnelser for symptomerne på acne:
  • Hvide/lukkede hudorme: små hvide eller hule bumser
  • Mørke/åbne hudorme: små sorte eller mørke prikker på huden.
  • Papler: betændte røde bumser uden gul top
  • Pustler: betændte røde bumser med gul top

Hovedbunden, ansigtet og øverste del af nakken rammes oftest af acne, da det er de områder på kroppen, som har en høj koncentration af talgholdige hårsække. Herudover opstår acne også ofte på den øverste del af brystet, ryggen og skuldrene.

Acne kan opdeles i tre niveauer: mild, moderat og svær acne. På klinikken kan vi behandle alle tre niveauer. Symptomer på acne inkluderer mange hudorme, store blærer og fortykkelse i huden samt betændte knopper/bumser. 

Læsioner af acne (ar efter bumser) forårsages af ændringer i hudstrukturer, der indeholder en hårsæk og dens tilhørende talgkirtel.

Acnebehandling

Hovedparten af al acne skyldes en bestemt bakterie ved navn Propionibacterium Acnes. Den videnskabelige forskning har vist, at Propionibakterien er udstyret med sin egen ”selvmordspille”. En ”selvmordspille”, der kan aktiveres af blåt lys med den rette bølgelængde og intensitet. Det ansvarlige stof er Porfyrin.

Porfyriner er en del af det normale stofskifte hos P. Acnes og tjener det formål at absorbere lys fra omgivelserne og omdanne det til energi. Men når Porfyrinerne belyses med kraftigt blåt lys med en bestemt bølgelængde, begynder de at danne reaktivt oxygen, som virker som gift for bakterierne og ender med at slå dem ihjel.

Ved at kombinere blåt lys og laserterapi opstår en unik behandlingsmetode, der kan afhjælpe ovenstående problemer. Med Elos laserteknologi (radiofrekvent styret laserterapi) opnås uovertruffen effekt.

Til behandling af blandt andet acne, ar og skinnebenssår anvender vi på Hellerup Laserklinik en helt særlig 3-trins-proces:

  1. På behandlingens første trin udryddes en stor del af acnebakterierne med blåt lys.
  2. Efterfølgende mobiliseres immunsystemet med laserterapi til at bekæmpe de resterende bakterier.
  3. Til sidst stimuleres den naturlige opheling af huden ligeledes med laserterapi.

Der findes mange produkter til behandling af acne, men mange er uden effekt. Generelt set kan det siges, at succesfulde behandlinger viser beskedne forbedringer inden for de første par uger – først efter 2-3 måneder begynder huden at udjævne sig.

Bemærk, at resultatet kan være forskelligt fra person til person. Behandlingsresultatet afhænger dels af hudens tilstand før behandling og af dens modtagelighed.

Gode råd til dig med acne

→ Rør dig ikke i ansigtet

Det er altid vigtigt at vaske hænder, før man rører et acne-inficeret område, da dette kan forebygge overflyttelsen af bakterier fra én kropsdel til en anden del af kroppen.

Derfor er den en god idé, du forsøger ikke at røre dig i ansigtet. At presse bumser og pille i acnen kan forværre din hudsituation og give dig ar – og derfor er det meget vigtigt, at du modstår fristelsen.

→ Brug ikke fede cremer

Meget fede ansigtscremer kan stoppe dine porer til, og det vil ikke hjælpe på din acne eller behandlingen at bruge dem. Brug derfor vandbaserede cremer i stedet for.

→ Hold håret væk fra ansigtet

Hænger dit hår ned i ansigtet og generer, er det vigtigt, at du enten sætter det op, eller sørger for regelmæssigt at vaske det. Det er små ting, der kan forværre acne, og hår der hænger og rør acneen er én af de ting.

→ Du skal ikke acceptere, at din acne ikke forsvinder

Har du prøvet alle typer cremer, kostomlægninger - måske endda medicin, uden at din acne er gået væk, skal du ikke affinde dig med, at din acne ikke forsvinder. 

Både ar og acne kan behandles med laserterapi eller behandling med dermaroller. På Hellerup Laserklinik har vi mange års erfaring med at hjælpe hud med at blive acnefri - og hvis det er præcis, hvad du drømmer om, kan vi også hjælpe dig. 

Bestil tid til en gratis konsultation her, hvor vi kan se nærmere på din acne og vurdere et behandlingsforløb. Ellers er du også velkommen til at ringe til os på telefon 39 18 19 39, hvis du har spørgsmål til vores acnebehandling. 

BESTIL EN TID

Bestil en tid til behandling via knappen

Ring til os, hvis du ikke finder en tid der passer. Vi har ydertider der ikke findes i online booking.

Få en gratis konsultation?

Behandlinger

Acne behandling

se video om acne

Laserklinik med specialister

Alle vores ansatte er specialuddannede, og laserbehandlingerne udføres af sygeplejersken.

Udbuddet af behandlinger er ganske unikt. Hellerup Laserklinik tilbyder en effektiv behandling til modvirkning af aldersbetingede furer og rynker i ansigtshuden. I hudens dybere lag stimuleres dannelsen af nyt bindevæv. Det betyder, at vi helt uden at påføre overhuden sår kan få din hud til at fremstå mere glat og sund.

Det mener vores kunder om Hellerup-laserklinik

Fantastisk sted. God service og fine priser. Tak for det. 🧡
Tobi H
Søde, dygtige og professionelle - altid ;o)
pernille W.
Altid en yderst kompetent beh., Og god service. Kliniken får topkarakter herfra.😁
Kirsten L.
Altid professionel og sød behandling
ErIk F.
Professionel klinik med de absolut sødeste og dygtigste behandlere . Ville gerne give klinikken 6 stjerner, hvis det var muligt!
birthe nordby K.
Fik laserbehandling mod karspræninger for noget tid siden. Prisen var rimelig og resultatet rigtig godt.
Helle S.
Har ila de sidste 10 år fået forskellige laserbehandlingsforløb (mod karsprængninger og rynker) samt fillerbehandling! Har den fineste hud! Jeanette er exceptionelt dygtig og indbegrebet af god service. Især kan anbefales Jeanettes fillerbehandling af læber, det ser bare naturligt ud. Kun de bedste anbefalinger herfra!
Helle A
Jeg har fået behandlinger på klinikken.Personalet er yderst kompetente behandlere. Der en hyggelig, behagelig, men samtidig professionel atmosfære på klinikken.
Vagn B.
Helt igennem empatisk og yderst KOMPETENT behandling af veluddannede mennesker, der er passionerede og velmenende omkring deres arbejde. Klinikken rummer både skønhedsbehandlinger, smertebehandling, fertilitetsbehandling, komplicerede dermatologiske problemområder og ophelingsacceleration.Selv har jeg været i et længerevarende forløb, hvor jeg er kommet på klinikken og jeg i venteområdet er stødt både på sportsudøvere, “Hellerup-fruer”, teenagere med svær akne - her er plads til alle. Mit indtryk er, at der er investeret i medicinsk exceptionelt udstyr, fx gigalaseren, som der ikke er mange af i Danmark - kun det bedste er godt nok. Jeg fornemmer et oprigtigt ønske om at hjælpe, ikke kun at tjene penge - og jeg har gennem en længere behandling været i kontakt med alle medarbejdere på klinikken. Min behandling har skabt overraskende gode resultater.Derfor gætter jeg på at de nedenstående negative anmeldelser må være “trolls”, der slet ikke sat fod på klinikken. I hvert fald er deres andre anmeldelser på Google også kun på én enkelt stjerne. Da jeg så disse anmeldelser måtte jeg lige sætte mig til tasterne og beskrive virkeligheden!Jeg håber, at andre kunder, der har været på klinikken vil gøre det samme.Det fortjener klinikken virkeligt. Ellers ville jeg ikke cykle fra Vesterbro til Hellerup :)
Stine H