Rosacea

Her kan du læse om rosacea og hvordan vi behandler rødme og karsprængninger i ansigtet med laserbehandling.

Vil du høre mere, er du mere end velkommen til at give os et kald på tlf. 39 18 19 39 eller udfylde vores kontaktformular. Så vender vi tilbage med en tid til en gratis konsultation.

Hvad er rosacea og hvorfor får man det? 

Rosacea

Rosacea er en kronisk hudsygdom, der for langt de fleste placerer sig på kinderne eller næsen.

Det rammer 3-5 % af befolkningen og som oftest kvinder. Rosacea kan lede til dårligt selvværd, stor usikkerhed og er derfor en tilstand, der skal tages seriøst. Sygdommen er desværre ikke mulig at kurere, men de synlige symptomer, som rødme og karsprængninger, kan heldigvis behandles.

Det er ikke til at sige præcist hvorfor nogle udvikler rosacea, men for meget sollys, vekslen mellem varme og kulde og overdreven brug af steroidcreme, er nogle alment kendte faktorer, der kan udløse det. Derudover har dine gener også stor betydning for, om du udvikler sygdommen.  

Graden af symptomerne varierer alt efter, hvilket stadie sygdommen er i. Overordnet set vil symptomerne være rødme, karsprængninger og i sjældne tilfælde betændelse. Læs mere om de forskellige stadier længere nede.

Hos Hellerup Laserklinik er vi af den holdning, at uanset hvilket stadie din rosacea er i, er det ikke noget, du behøver at leve med. Behandlingen kan derfor finde sted, uanset hvor slemt dit tilfælde er.

Behandling af rosacea

Fordi rosacea er en kronisk hudsygdom er der ikke nogen måde at kurere den på. Dog er det muligt at fjerne symptomerne, så du ikke er generet af den i din hverdag.

I klinikken behandler vi rosacea med Elos laserteknologi – den nyeste teknologi på markedet til at fjerne både rødme og karsprængninger i ansigtet.  

Laserbehandling rosacea

Hvordan fungerer Elos laserteknologi?

Når vi behandler din rosacea med Elos laserteknologi, tilfører vi intensivt pulserende lys (IPL) og radiofrekvens (RF) på samme tid. Kombinationen af disse resulterer i, at lyset søger mod blodkarrene så det koalugerer og til sidst forsvinder. 

Det specielle ved denne behandling er, at når lysstrålen rammer blodkarrene, overføres energien fra strålerne, der gør, at de bliver opvarmet til bristepunktet og derefter opløses.

Huden vil altså efterlades lys og ensartet noget de fleste rosacea patienter kun drømmer om.  

Hvor længe tager behandlingen?

Selve behandlingen tager ca. 5 minutter og de fleste ser resultater allerede efter første behandling. Vi anbefaler at behandlingen bliver udført 1 gang om måneden i 3-5 måneder alt efter, hvor slemt dit tilfælde af rosacea er. Derefter vil der formentlig gå et godt stykke tid før du har behov for nogen form for behandling igen.  

Derudover er det vigtigt, at din hud og renset og at du ikke har dyrket nogen form for solarie eller solbadning forinden behandlingen. 

Gør behandlingen ondt? 

De fleste patienter mærker ikke noget til behandlingen. Nogle få oplever kun en varm “prikken”, som hurtigt forsvinder.

Stadier af rosacea

Selvom sygdommen er kronisk, er det ikke ensbetydende med, at der ikke kan gøres noget for at holde symptomerne i bero. Nedenstående stadier vil derfor være et resultat af symptomer, som er blevet ignoreret.

  Forstadie (præstadie)
  Forstadiet af rosacea varer typisk i flere måneder til år, før det reelt set går i udbrud. Symptomerne i dette stadie vil ofte være udbrud af rødme og varme i ansigtet. Som oftest vil det ske, når du enten har været udsat for kulde, varme, stærk mad eller alkohol.

  Første stadie 
  Det første reelle stadie vil fremstå som mild rosacea. Du vil formentlig opleve symptomerne på mere regulær basis, og rødmen vil for mange være kronisk begyndende. Derudover vil du have op til flere permanente karsprængninger (også kaldet teleangiektasier) i huden.

  Andet stadie
  På andet stadie vil rødmen være kronisk. Udover karsprængninger vil mange også opleve røde og gule akne-lignende udbrud. Betændte små blærer vil være det største ubehag.

  Tredje stadie
  På tredje stadie vil symptomerne fra andet stadie forværres og de fleste vil opleve, at huden er så irriteret, at den hæver op. Er du nået til dette stadie, vil vi skulle have styr på den betændte del, før vi vil kunne fjerne rødmen og karsprængningerne.

Din kost påvirker rosacea

Visse fødevarer har en påvirkning på rosacea, og derfor kan det være en god idé at undgå: 

 • Alkohol 
 • Varme drikke 
 • Stærk og krydret mad 

Derudover kan det være en god idé at holde sig til antiinflammatoriske madvarer, da ikke-basiske fødevarer kan gøre inflammationen værre. Basiske fødevarer er f.eks. grønkål, broccoli og bønner.

Her kan du læse mere om antiinflammatorisk kost.  

Derudover er det vigtigt, at du holder dig fra solen og gerne bruger høj solfaktor.

Giv os et kald i dag

Rosacea er for rigtig mange et ømt punkt, særligt kvinder. Ofte kan selv det dyreste makeup og hudpleje ikke gøre nogen forskel. Hvis det er tilfældet for dig, er du mere end velkommen til at give os et kald på tlf. 39 18 19 39 eller sende en besked i vores kontaktformular. Så vender vi tilbage, så hurtigt vi kan, med tid og dato for en uforpligtende konsultation.

BESTIL EN TID

Bestil en tid til behandling via knappen

Ring til os, hvis du ikke finder en tid der passer. Vi har ydertider der ikke findes i online booking.

Få en gratis konsultation?

Behandlinger


Det mener vores kunder om Hellerup-laserklinik

Fantastisk sted. God service og fine priser. Tak for det. 🧡
Tobi H
Søde, dygtige og professionelle - altid ;o)
pernille W.
Altid en yderst kompetent beh., Og god service. Kliniken får topkarakter herfra.😁
Kirsten L.
Altid professionel og sød behandling
ErIk F.
Professionel klinik med de absolut sødeste og dygtigste behandlere . Ville gerne give klinikken 6 stjerner, hvis det var muligt!
birthe nordby K.
Fik laserbehandling mod karspræninger for noget tid siden. Prisen var rimelig og resultatet rigtig godt.
Helle S.
Har ila de sidste 10 år fået forskellige laserbehandlingsforløb (mod karsprængninger og rynker) samt fillerbehandling! Har den fineste hud! Jeanette er exceptionelt dygtig og indbegrebet af god service. Især kan anbefales Jeanettes fillerbehandling af læber, det ser bare naturligt ud. Kun de bedste anbefalinger herfra!
Helle A
Jeg har fået behandlinger på klinikken.Personalet er yderst kompetente behandlere. Der en hyggelig, behagelig, men samtidig professionel atmosfære på klinikken.
Vagn B.
Helt igennem empatisk og yderst KOMPETENT behandling af veluddannede mennesker, der er passionerede og velmenende omkring deres arbejde. Klinikken rummer både skønhedsbehandlinger, smertebehandling, fertilitetsbehandling, komplicerede dermatologiske problemområder og ophelingsacceleration.Selv har jeg været i et længerevarende forløb, hvor jeg er kommet på klinikken og jeg i venteområdet er stødt både på sportsudøvere, “Hellerup-fruer”, teenagere med svær akne - her er plads til alle. Mit indtryk er, at der er investeret i medicinsk exceptionelt udstyr, fx gigalaseren, som der ikke er mange af i Danmark - kun det bedste er godt nok. Jeg fornemmer et oprigtigt ønske om at hjælpe, ikke kun at tjene penge - og jeg har gennem en længere behandling været i kontakt med alle medarbejdere på klinikken. Min behandling har skabt overraskende gode resultater.Derfor gætter jeg på at de nedenstående negative anmeldelser må være “trolls”, der slet ikke sat fod på klinikken. I hvert fald er deres andre anmeldelser på Google også kun på én enkelt stjerne. Da jeg så disse anmeldelser måtte jeg lige sætte mig til tasterne og beskrive virkeligheden!Jeg håber, at andre kunder, der har været på klinikken vil gøre det samme.Det fortjener klinikken virkeligt. Ellers ville jeg ikke cykle fra Vesterbro til Hellerup :)
Stine H