Mørke rander under øjnene

Mørke rander under øjnene

Mørke rander under øjnene kan være genetisk betinget eller en konsekvens af livsstil eller miljø. Uanset årsagen kan det være generende, fordi de mørke skygger under øjet giver et træt og uoplagt look.

Er du plaget af mørke rander under øjnene? Så behøver du ikke affinde dig med det. Vi har flere metoder til at reducere - eller helt fjerne - mørke rander uden kirurgiske indgreb.

Vil du vide mere om, hvordan vi på Hellerup Laserklinik kan hjælpe dig, så læs videre her på siden. Vi har samlet de vigtigste informationer til dig, og har du brug for at tale med os om dine muligheder, tilbyder vi en gratis forundersøgelse, så du ved, hvordan dit skræddersyede behandlingsforløb kommer til at se ud. 

Kontakt os på telefon 39 18 19 39 eller via formularen i bunden af siden her. 

Hvordan fjernes mørke rander under øjnene?

Vi fjerner mørke rander under øjnene med blandt andet ultralydsstråler - også kaldt UltraTerapi, og vi benytter mild laserbehandling/skin tightening. De er begge skånsomme og effektive behandlinger, som ikke kræver kirurgi, og du kan sagtens tage på arbejde direkte fra en behandling. 

UltraTerapi-behandlingen virker på den måde, at når ultralydsstrålerne krydser hinanden, skabes der varme. Den varme starter en proces i underhuden, som danner collagen, fordi det minder om sårheling.

På den måde genvinder huden sin tidligere spændstighed, og i den forbindelse bliver de mørke rander mindre tydelige. Laserbehandling og skin tightening virker stort set på samme måde og har en effekt på både overhud og i hudens dybere lag.

Hvordan ser et behandlingsforløb ud?

Ikke to patienter er ens, og derfor får du først din endelige behandlingsplan, når du har været til din første behandling eller til vores gratis forundersøgelse. Et typisk behandlingsforløb med laser består af cirka seks behandlinger, men kan altså variere efter hvor omfattende og intensiv behandling, der kræves for at komme de mørke rander til livs. UltraTerapi-behandlingen består af en enkelt behandling med et opfølgende “touch up” cirka tre måneder efter.

Det kommer der til at ske: 

  1. Vi undersøger din hud og lægger en plan for de områder under øjnene, som kræver behandling. Sørg for, at din hud er godt gennemfugtet med en god creme.
  2. Der bliver lagt en gel på huden, hvor behandlingen skal mindske de mørke rander. Bemærk, at makeup vil blive fjernet inden behandlingen starter. 
  3. Selve behandlingen vil føles som små stød, og huden vil føles varm. En typisk behandling varer et kvarters tid, men kan variere alt efter omfanget af de mørke rander. 
  4. Efter endt behandling kan du fortsætte din dag, og du kan sagtens påføre creme og makeup omkring øjnene. Enkelte patienter oplever rødme eller en smule hævelse efter, og det forsvinder igen i løbet af en halv eller hel dag.

Hvad gør jeg efter endt behandling?

For det bedst mulige resultat anbefaler vi, at laserbehandlingen gentages cirka hver tredje måned og UltraTerapi-behandlingen hvert 1 - 1½ år for at vedligeholde den collagenproduktion, der mindsker synligheden af de mørke rander. 

Derudover er der en række ting, du selv kan gøre, som forebygger slap hud - og dermed de mørke rander under øjnene, som dukker op, når huden mangler elasticitet.

  • Plej din hud med gode cremer og hudplejeprodukter, der holder den gennemfugtet dag og nat. 
  • Fjern din makeup inden sengetid. 
  • Brug altid solfaktor i ansigtet, når du er udenfor - og særligt den sarte hud omkring øjnene. 
  • Rygning og alkohol påvirker hudens spændstighed og øger ældningsprocessen - og det er derfor bedst at holde begge dele på et minimum. 
  • Dyrk motion og hold dig aktiv. 
  • Drik nok væske i løbet af dagen. 

Kontakt os og hør mere

Vil du høre mere om dine muligheder for at få fjernet mørke rander under øjnene hos Hellerup Laserklinik? Så kontakt os enten på telefon: 39 18 19 39 eller via vores kontaktformular - den finder du, hvis du scroller længere ned på siden her.