fbpx

Hellerup Laserklinik

Patientinformation

E-dermastamp®

I Hellerup Laserklinik behandles ardannelser, strækmærker, store porer/grov hudstruktur, brandskader og ældet hud med e-Dermastamp®.
e-Dermastamp er en elektrisk pen, hvorpå der er monteret 6 micronåle. Pennen føres hen over den beskadigede hud hvorved de fine nåle laver mikroskopiske små huller i huden. På denne måde stimuleres hudcellerne og de ”provokeres” til at danne nye hornceller, som udgør hudens øverste hudlag. I det underliggende hudlag stimuleres fibroblaster til at danne mere kollagen, som er den primære struktur i bindevævet.
Behandlingens effekt er afhængig af hvor store hudskaderne var inden behandlingsstarten. Men oftest er der en god effekt med umiddelbar helt eller delvis udglatning af det behandlede område efter 4 – 6 uger. Det er meget individuelt, hvor lang tid behandlingen holder. Det afhænger af mange forskellige faktorer, for eksempel hudens struktur, hudens blodcirkulation, levevis, overholdelse af instrukserne m.m.
Huden afrenses og der påføres en bedøvende gel, som skal virke i ca. 30 min. Huden på behandlingsstederne må ikke være præget af infektion eller irritation. Der kan være andre forhold som dårligt reguleret sukkersyge, keloid dannelse eller graviditet, som kan betyde at behandlingen ikke vil være tilrådelig. Ifølge lovgivningen om kosmetisk behandling skal det behandlede område fotograferes før behandlingen påbegyndes.
Huden behandles ved at eDermastamp® føres med et let tryk hen over det hudområde, som skal behandles. Huden påføres mikroskopiske små huller, som lukkes i løbet af meget kort tid. Under behandlingen vil du mærke en varme i huden. I visse områder kan det være lettere ubehageligt. Behandlingen varer 20–30 minutter.

Umiddelbart efter behandlingen er huden rød og blussende. Dette er et normalt resultat af behandlingen. Ubehaget er midlertidigt og forsvinder generelt i løbet af 6-8 timer. Dog kan en let rødmen stadig ses i op til 24 timer efter behandlingen. Hvis det fortsætter, eller hvis der opstår andre reaktioner, bedes du kontakte din behandler.

Undgå at røre ved det behandlede område i 12 timer efter behandlingen. Derefter kan stedet vaskes forsigtigt med lunkent vand. Der kan ligeledes benyttes let make-up (mineral make-up anbefales) Det anbefales at anvende dagcreme indeholdende en høj solbeskyttelse i mindst 2 uger efter behandlingen. Indtil den første rødme er aftaget, må det behandlede område ikke udsættes for stærk varme (f.eks. solarium og solbadning) eller ekstrem kulde.

Hvis du tidligere har lidt af forkølelsessår i ansigtet, er der en risiko for, at behandlingen fremkalder et nyt udbrud. Hvis du indtager aspirin eller lignende medicin, skal du være opmærksom på, at det kan øge forekomsten af blødninger på behandlingsområdet.

En sjælden komplikation, er hængende øjenlåg og hængende pande. Dette kan vare i op til tre uger.

Der er ikke rapporteret nogen kendte senfølger. Oplever du en uventet reaktion, så skal du kontakte vores sygeplejersker eller læge.

Behandlingen kræver ofte gentagelse med 6-8 ugers interval. Ved overfladiske hudskader er 2 behandlinger som regel nok. Ved dybere skader, f.eks. dybe ar, skal påregnes op til 5 behandlinger. De fleste patienter vælger en opfølgende behandling hvert år, idet huden jo hele tiden ældes.