Hos Hellerup Laserklinik behandler vi ar i ansigt og på kroppen med laser, der reducerer rødme og pigment samt gør arvævet mere elastisk og jævnt. Vi bruger IPL, Fraxel eller Gigalaser afhængigt af artypen og kombinerer metoder ved behov for optimale resultater.
Hvad er ar, og hvorfor opstår de?
Ar er områder af huden, der er helet efter en skade, hvor vævet har dannet en beskyttende barriere, men ofte ser anderledes ud end den omkringliggende hud. De opstår som en del af kroppens naturlige helingsproces og dannes, når huden eller et andet væv er beskadiget, f.eks. på grund af et sår, en operation, brandsår eller akne.
Når huden bliver skadet, begynder kroppen straks at reparere sig selv ved at danne kollagen fibre, et protein, der giver huden styrke og elasticitet. Disse kollagenfibre danner nyt væv, som lukker såret, men dette væv er typisk tykkere og mindre fleksibelt end den oprindelige hud. Derfor ser ar ofte anderledes ud end den oprindelige hud – de kan være mørkere, lysere eller have en anden tekstur. Nye ar vil ofte kunne ses som rød pigmenterede og ujævne fordybninger eller forhøjninger, mens lidt ældre ar ofte ses mere lyse.
Før- og Efter Billeder
Se Behandlinger
Patientsikkerhed
Vi er registreret hos Styrelsen for Patientsikkerhed og arbejder altid efter de højeste sikkerhedsstandarder.
Erfarne behandlere
Vores specialuddannede team har årelang erfaring inden for kosmetiske behandlinger, hvilket sikrer dig en tryg og professionel oplevelse.
Naturlige og æstetiske resultater
Vores specialuddannede team har årelang erfaring inden for kosmetiske behandlinger, hvilket sikrer dig en tryg og professionel oplevelse.
Huden kan opdeles i tre forskellige lag: overhuden, læderhuden og underhuden.
Overhuden er den yderste del af huden, og er den del, du fysisk kan se. Fordi den konstant producerer nye celler, forsvinder de synlige tegn efter en skade ofte efter et par uger.
Ardannelse opstår når en skade på huden når ned i læderhuden. Dette skyldes at denne del af huden primært består af fiberceller. Fiberceller har ikke samme evne til at regenerere efter skade, som cellerne i overhuden, der konstant producerer nye celler, hvorfor arrene her typisk forsvinder efter et par uger.
Et ar som er opstået i læderhuden, kan derfor aldrig forsvinde helt, og kræver professionel arbehandling, hvis man ønsker dette reduceret.
Forskellige faktorer kan påvirke, hvordan et ar ser ud og udvikler sig, herunder:
- Sårets dybde og størrelse: Dybere og større sår har større sandsynlighed for at efterlade ar.
- Placering på kroppen: Ar på områder med meget bevægelse, såsom knæ eller albuer, kan blive mere markante.
- Alder: Yngre mennesker har ofte mere elastisk hud, som har større risiko for at danne ar.
- Genetik: Nogle mennesker er genetisk mere tilbøjelige til at få markante ar eller keloid-ar (fortykkede ar, der vokser ud over det oprindelige sårområde).
Ar kan variere i udseende og typer, fra flade og lyse ar til mere fremtrædende keloider og hypertrofiske ar.
Typer af ar
Ar kan opdeles i flere typer afhængigt af deres udseende og hvordan de dannes. Her er de mest almindelige typer ar:
1. Flade ar (normale ar):
Disse ar dannes normalt efter mindre sår, skrammer eller overfladiske hudskader. De er ofte flade og kan være lidt mørkere eller lysere end den omkringliggende hud, men falmer normalt med tiden.
2. Hypertrofiske ar:
Hypertrofiske ar er fortykkede og hævede, men forbliver inden for grænserne af det oprindelige sår. De kan være røde eller lilla og opstår ofte på grund af overdreven kollagenproduktion under helingen. De kan også falme over tid, men det kan tage længere tid, og de kan kræve behandling, hvis de er meget synlige.
3. Keloider:
Keloider er en mere alvorlig form for hypertrofisk ar, der breder sig ud over det oprindelige sårområde ind i den omgivende, normale hud. De fortsætter med at vokse selv efter, at såret er helet. De er ofte tykke, hævede, røde eller lilla og kan være ubehagelige eller kløende. Keloider opstår ofte på overkroppen, skuldrene og ørerne og er mere almindelige hos personer med mørkere hud.
4. Atrofiske ar:
Atrofiske ar er karakteriseret ved et tab af væv, hvilket gør dem flade og de synker ned, så det ligger under den omgivende huds niveau. De opstår ofte som følge af akne, skoldkopper eller skader, der efterlader huden med små fordybninger. Strækmærker (striae) kan også betragtes som en type atrofiske ar, da de opstår, når huden strækkes hurtigt og mister sin elasticitet.
5. Kontraktur-ar:
Disse ar dannes ofte efter alvorlige forbrændinger og resulterer i stramning af huden. Kontraktur-ar kan begrænse bevægelsen i det ramte område, især hvis arret dækker et stort område af kroppen. De kan være smertefulde og kræver ofte behandling som fysioterapi eller kirurgi for at bevare bevægeligheden i leddene.
6. Strækmærker (striae):
Selvom strækmærker teknisk set ikke er ar, da de opstår ved udstrækning af huden snarere end skade, betragtes de ofte som en form for ar. De opstår, når huden strækkes hurtigt – f.eks. under hurtig vægtøgning, graviditet eller vækstspurt – og resulterer i tynde, lyserøde eller lilla linjer, der med tiden kan blive lysere.
Hver artype kan behandles på forskellige måder, afhængigt af arrets udseende og patientens ønsker, og nogle typer falmer bedre end andre med tiden.
Hvordan behandles ar?
I Hellerup Laserklinik behandler vi ar med laser, der reducerer rødme og pigment i arret, og sikrer at dit arvæv bliver mere elastisk og jævnt, hvilket giver bedst mulig reduktion af arret, så det både synes og føles mindre.
Der kan træffes foranstaltninger for at undgå ardannelse, så snart såret er lukket og huden ikke længere er beskadiget.
Et ar kan være rødt og tykt i starten og så blive blegere efterhånden – men ikke alle ar blegner så hurtigt som vi ville ønske det, og visse ar bliver abnorme.
Laserbehandlingen vil alt efter type af ar, foregå med IPL-laser eller Fraxel laser. Til behandling af arvæv i dybden, fx efter operation, benyttes Gigalaser. Nogle gange kombineres laserne for at opnå bedst muligt resultat.
Fraxel Laser
Fraxel Laser er en nænsom behandling, der ikke beskadiger overhuden, men som meget effektivt behandler strækmærker og ar – både akne-ar, operations-ar og ar efter forbrænding – derudover forbedrer behandlingen din huds generelle struktur og kvalitet.
Fraxel laseren behandler en brøkdel af vævet ad gangen, og efterlader det omgivende væv intakt, hvilket fremmer en meget hurtig heling. Varmestrålerne skaber tusindvis af mikroskopiske ”lasersøjler”/ kanaler i huden. Derfor kaldes behandlingen fraktioneret. Kroppen går straks i gang med at reparere skaderne og de elastiske fibre aktiveres. Produktionen af kollagen øges, hvilket regenererer huden og erstatter de gamle og beskadigede celler med frisk, glødende og sund hud.
IPL-laser
IPL er en forkortelse af ”Intens Pulseret Lys”. IPL-laseren sender en mild lysstråle gennem huden og rammer de mørke strukturer. Den bruges mod ar, rynker, rødme og pigmentfejl, solskader, fregner, akne, Rosacea, karsprængninger og åreknuder.
Filler
Filler er særligt effektivt til at udfylde furer og nedsunket arvæv. Produktet er fremstillet af Hyaluronsyre, som er et sukkerstof, der naturligt findes i kroppen. Der er derfor heller ikke bivirkninger eller allergifremkaldende stoffer i.
Filler består af stabiliseret hyaluronsyre, der også forekommer naturligt i huden. Fillers har en unik evne til at binde vand til sig og dermed udvide vævet med en udglattende, vitaliserende effekt som giver fylde i huden. De anvendes derfor oftest til at forme og skulpturere læber og kinder eller reducere fine rynker, men kan også anvendes til at reducere ar. Vi behandler udelukkende med ikke-permanente fillers, hvor man kan forvente en effekt op til 12 måneder efter behandlingen.
Sunekos
Sunekos er en innovativ hudforyngelsesbehandling, der kombinerer Hyaluronsyre og aminosyrer for at revitalisere huden indefra. Denne unikke sammensætning arbejder for at forbedre hudens elasticitet, hydrering og stimulere produktionen af vigtige proteiner såsom kollagen og elastin.
Disse proteiner er afgørende for at bevare hudens struktur og smidighed, hvilket gør Sunekos til en effektiv løsning for dem, der ønsker at reducere hudproblemer og udglatte ar.
Ved at fremme hudens naturlige reparationsprocesser, resulterer det i en mærkbar forbedring af hudens tekstur og fasthed.
Kemisk Peeling
En kemisk peeling er en hudbehandling, hvor kemiske syrer påføres huden for at fjerne døde hudceller, stimulere cellefornyelse og forbedre hudens udseende. Syren trænger ned i huden og opløser de bindinger, der holder døde hudceller fast på hudens overflade, hvilket gør det muligt for dem at eksfoliere og forny huden.
Huden kan derved lettere binde fugten, så huden får en mere jævn og regelmæssig hudfarve og overflade og bliver mere glat og frisk at se på.
Denne metode bruges til at behandle forskellige hudproblemer som ujævn hudtone, ar, akne, fine linjer og rynker, hyper pigmentering og solskader.
Acnelan Peeling
Peeling med Acnelan er en professionel medicinsk behandling, der specifikt er udviklet til at behandle akne og hud med tendens til urenheder. Behandlingen kombinerer en række aktive ingredienser, der effektivt reducerer talgproduktion, mindsker inflammation og bekæmper bakterier, der forårsager akne-udbrud. Acnelan er især velegnet til personer med moderat til svær akne, og behandlingen kan tilpasses til forskellige hudtyper.
Book en konsultation og få hjælp til at vælge den rette arbehandling
Der kan være mange årsager til, at man vælger at få fjernet eller reduceret ar. Ar kommer i mange former, størrelser og farver afhængig af hvordan man har pådraget sig dem. Nogle er kede af dybe ar efter operation, for andre går det ud over selvtilliden, når arene er placeret et meget synligt sted, eksempelvis i ansigtet som følge af akne. Har du hudproblemer i form af akne, kan du læse mere om gode råd og vores behandlingsmuligheder her.
Vi mener ikke, at nogen skal gå rundt og være kede af deres ar, og er derfor glade for at kunne tilbyde effektiv behandling til fjernelse af ar.
Vil tilbyder en gratis indledende konsultation, og du er ligeledes velkommen til at stille os spørgsmål via vores kontaktformular nederst på siden eller på telefon 39 18 19 39.