Hellerup Laserklinik

Behandling

Rosacea

Mere end 500 tilfredse kunder
5/5
Skin care microneedling and mesotherapy for face and neck

Rosacea-behandling

Her kan du læse om rosacea og hvordan vi behandler rødme og karsprængninger i ansigtet med laserbehandling.

Bestil en konsultation

Rosacea er for rigtig mange et ømt punkt, særligt kvinder. Ofte kan selv det dyreste makeup og hudpleje ikke gøre nogen forskel. Hvis det er tilfældet for dig, er du mere end velkommen til at give os et kald på tlf. 39 18 19 39 eller sende en besked i vores kontaktformular. Så vender vi tilbage, så hurtigt vi kan, med tid og dato for en uforpligtende konsultation.

Hvad er rosacea og hvorfor får man det?

Rosacea er en kronisk hudsygdom, der for langt de fleste placerer sig på kinderne eller næsen.

Det rammer 3-5 % af befolkningen og som oftest kvinder. Rosacea kan lede til dårligt selvværd, stor usikkerhed og er derfor en tilstand, der skal tages seriøst. Sygdommen er desværre ikke mulig at kurere, men de synlige symptomer, som rødme og karsprængninger, kan heldigvis behandles.

Det er ikke til at sige præcist hvorfor nogle udvikler rosacea, men for meget sollys, vekslen mellem varme og kulde og overdreven brug af steroidcreme, er nogle alment kendte faktorer, der kan udløse det. Derudover har dine gener også stor betydning for, om du udvikler sygdommen.

Graden af symptomerne varierer alt efter, hvilket stadie sygdommen er i. Overordnet set vil symptomerne være rødme, karsprængninger og i sjældne tilfælde betændelse. Læs mere om de forskellige stadier længere nede.

Hos Hellerup Laserklinik er vi af den holdning, at uanset hvilket stadie din rosacea er i, er det ikke noget, du behøver at leve med. Behandlingen kan derfor finde sted, uanset hvor slemt dit tilfælde er.

Model girl with fresh clean healthy skin beautiful portrait
Massaging Face

Hvor længe tager behandlingen?

Selve behandlingen tager ca. 5 minutter og de fleste ser resultater allerede efter første behandling. Vi anbefaler at behandlingen bliver udført 1 gang om måneden i 3-5 måneder alt efter, hvor slemt dit tilfælde af rosacea er. Derefter vil der formentlig gå et godt stykke tid før du har behov for nogen form for behandling igen.

Derudover er det vigtigt, at din hud og renset og at du ikke har dyrket nogen form for solarie eller solbadning forinden behandlingen.

Gør behandlingen ondt?

De fleste patienter mærker ikke noget til behandlingen. Nogle få oplever kun en varm “prikken”, som hurtigt forsvinder.

Behandling af rosacea

Fordi rosacea er en kronisk hudsygdom er der ikke nogen måde at kurere den på. Dog er det muligt at fjerne symptomerne, så du ikke er generet af den i din hverdag.

I klinikken behandler vi rosacea med Elos laserteknologi – den nyeste teknologi på markedet til at fjerne både rødme og karsprængninger i ansigtet.


Hvordan fungerer Elos laserteknologi?

Når vi behandler din rosacea med Elos laserteknologi, tilfører vi intensivt pulserende lys (IPL) og radiofrekvens (RF) på samme tid. Kombinationen af disse resulterer i, at lyset søger mod blodkarrene så det koalugerer og til sidst forsvinder.

Det specielle ved denne behandling er, at når lysstrålen rammer blodkarrene, overføres energien fra strålerne, der gør, at de bliver opvarmet til bristepunktet og derefter opløses.

Huden vil altså efterlades lys og ensartet – noget de fleste rosacea patienter kun drømmer om.

Visse fødevarer har en påvirkning på rosacea, og derfor kan det være en god idé at undgå:

 • Alkohol
 • Varme drikke
 • Stærk og krydret mad


 • Derudover kan det være en god idé at holde sig til antiinflammatoriske madvarer, da ikke-basiske fødevarer kan gøre inflammationen værre. Basiske fødevarer er f.eks. grønkål, broccoli og bønner.Her kan du læse mere om antiinflammatorisk kost.Derudover er det vigtigt, at du holder dig fra solen og gerne bruger høj solfaktor.

  Tilmeld dig vores nyhedsbrev

  Ny viden hver MÅNED

  STADIER AF ROSACEA

  Vigtigt at vide.
  1. Forstadiet af rosacea varer typisk i flere måneder til år, før det reelt set går i udbrud. Symptomerne i dette stadie vil ofte være udbrud af rødme og varme i ansigtet. Som oftest vil det ske, når du enten har været udsat for kulde, varme, stærk mad eller alkohol.

  Det første reelle stadie vil fremstå som mild rosacea. Du vil formentlig opleve symptomerne på mere regulær basis, og rødmen vil for mange være kronisk begyndende. Derudover vil du have op til flere permanente karsprængninger (også kaldet teleangiektasier) i huden.

  På andet stadie vil rødmen være kronisk. Udover karsprængninger vil mange også opleve røde og gule akne-lignende udbrud. Betændte små blærer vil være det største ubehag.

  Derudover er det individuelt, hvor stor en forbedring der sker. Det kommer meget an på alder, hudkvalitet, soldyrkning og hvor god din hud er til regenerering.

  Selvom vi aldrig kan gardere os helt mod rynker, findes der stadig gode råd du kan følge, hvis du gerne vil mindske dem. Klik her og læs mere om → sådan undgår du rynker

  På tredje stadie vil symptomerne fra andet stadie forværres og de fleste vil opleve, at huden er så irriteret, at den hæver op. Er du nået til dette stadie, vil vi skulle have styr på den betændte del, før vi vil kunne fjerne rødmen og karsprængningerne.

  Kontakt os for en
  gratis konsultation