Patientinformation

Uønsket hårvækst

I Hellerup Laserklinik udføres behandling mod uønsket hårvækst med Nordlys Candela  og Gentle laser.

Laserlyset ledes af det mørke farvestof i håret ned i hårsækken. Denne opvarmes og går til grunde. Derfor kan lyse og røde hår ikke behandles med denne type laser. Forhør dig nærmere hos personalet om andre behandlingsmuligheder for lyse og røde hår.

Hår gennemløber 3 faser: vækstfase, hvilefase og afstødningsfase.

Der kan opnås en relativ god hårreduktion af især mørke hår, som er i vækstfase. Da ikke alle hår er i samme fase på samme tid, vil det være nødvendigt med flere behandlinger for at opnå et tilfredsstillende resultat.
Resultatet kan variere fra person til person, men er også betinget af hvilket område på kroppen, der ønskes behandlet.

Fjernelse af uønsket hårvækst i ansigtet kræver som regel færre behandlinger end f.eks. ved uønsket hårvækst i bikinilinjen og på ben og ryg. Antallet af behandlinger varierer typisk fra 9 – 12 behandlinger med et interval på 1 – 3 måneder.

Du må ikke være for brun inden behandlingen. Hårene må ikke plukkes med pincet eller vokses 1 måned før behandling. Hårene skal skrabes af 1 – 3 døgn for behandlingen.
Ifølge lovgivningen om kosmetisk behandling skal det behandlede område fotograferes før behandlingen påbegyndes.

Behandlingen føles som en stikken i huden. Nogle hudområder kan være mere følsomme og måske opleves en vis smerte når hårene rammes. Det er ikke en smerte, som er til stede efter behandlingen.

 

Huden kan være lidt rød og der kan være lidt hævelse omkring det enkelte hårstrå – som ved gåsehud. Dette forsvinder i løbet af nogle timer. Nogle kan have glæde af efterbehandling med salve/creme. Du kan se alle hårene efter behandlingen. De skal først skubbes op til overfladen, hvilket sker i samme tempo, som de øvrige hår vokser – ca. 0,1 mm pr døgn.

Resultatet efter en behandling kan tidligst vurderes 2-3 måneder efter behandlingen.

Huden bør ikke udsættes for sollys i ca. 2 uger efter behandlingen, eller så længe huden virker påvirket. Du bør ikke skrabe hårene det første døgn for at undgå for meget irritation i huden.

Forbrænding af huden ses yderst sjældent, men kan opstå hvis huden umiddelbart har været udsat for sollys eller er for mørk. Derfor kan du opleve at måtte udsætte din tid til behandling, fordi din hud er for mørk.
Mange mørke og tykke hår på et lille område kan endvidere give en utilsigtet kraftig reaktion. Forbrænding af huden vil vise sig umiddelbart under behandlingen.

Det er meget individuelt, hvor mange behandlinger den enkelte føler er tilstrækkelig. Der vil være nogle hudområder, hvorfra hårene lettere forsvinder end andre. Vi anbefaler, at der som minimum går 1-3 måneder mellem behandlinger på det samme hudområde. Der vil være enkelte som ikke vil opnå den ønskede effekt af behandlingen, fordi hårene ligger for dybt i huden. Det kan være et problem på den nederste del af ryggen hos mænd og på bagsiden af lårene hos kvinder.