Patientvejledning

Patientvejledning - BOTOX

I Hellerup Laserklinik anvender vi Botox til at minimere rynker f.eks. i panden og omkring øjnene

Botox virker ved at de muskler, som får huden til at folde sig sammen, slapper af så huden udglattes og rynken forsvinder. Dog uden at fjerne din personlige mimik.

Botox kan bruges til at reducere panderynker, reducere bekymringsrynken mellem dine øjenbryn og løfte dit øjenbryn. Det bruges også til at reducere dine smilerynker ved øjnene og reducere rynker på øvre del af næsen

Effekten sker ikke øjeblikkeligt, men indtræffer ca. 5 -12 dage efter din behandling er afsluttet. Den fulde effekt ser du efter 14 dage. Resultatet holder normalt mellem 3-6 måneder. Vi anbefaler derfor at Botoxbehandlinger gentages efter 3-6 måneder for at opnå konstant effekt.

 

Inden din første behandling skal du til en gratis og uforpligtende konsultation hos en af vores kosmetiske sygeplejersker, hvor du vil få grundig information om behandlingen.

Konsultationen skal finde sted minimum 48 timer før selve behandlingen ifølge Styrelsen for Patientsikkerhed regel om betænkningstid.

Kunder som er i blodfortyndende behandling, tilbydes ikke botox behandling.

Gravide, ammende eller kvinder der forsøger at blive gravide tilbydes heller ikke Botoxbehandling.

Inden behandlingen tages der et før-foto, som arkiveres sammen med din journal.

Foundation og lignende makeup må gerne undlades på dagen for at undgå infektion. Undgå alkoholindtagelse før eller efter behandling, gældende selve dagen.

Botox indsprøjtes via en meget tynd kanyle i de muskelområder, der er aftalt inden proceduren. Indførelsen af Botox er typisk smertefri, og hurtigt overstået. I enkelte områder kan der mærkes en kortvarig svie, men det varierer meget fra person og område.

Der anvendes ikke lokalbedøvende præparat.

Proceduren varer få minutter.

Man kan formentlig ane let rødme og måske en lille hævelse (myggestiklignende) ved indstiksstederne efter proceduren.

Undgå at massere det behandlede område resten af dagen. Undgå at ligge helt fladt ned de første fire timer efter indgrebet. Undgå aktiviteter der kan indebære ophedning af de behandlede områder, som anstrengende fysisk udfoldelse, varme bade, sauna, solbadning eller solarium.

Undgå alkohol på behandlingsdagen.

Efter første behandling med botox tilbydes kontrol efter 2 – 3 uger i klinikken, for at vurdere om det ønskede resultat er opnået. Hvis der eventuelt er behov for yderligere botox betales blot for produktet, ydelsen er gratis.

Hvis der forekommer hævelse, ømhed eller misfarvning kan dette reduceres med is-pakninger på de behandlede områder i 15 min hver 2. time på selve dagen.

Hvis misfarvning opstår, vil det typisk forsvinde i løbet af 6-10 dage.

Man må godt køre bil efter behandlingen.

Midlertidige blå mærker er den hyppigste bivirkning. Hovedpine kan forekomme, men aftager typisk indenfor 48 timer efter behandlingen. Andre bivirkninger omfatter let kløe, svimmelhed, mundtørhed, kvalme, følelsesløshed i området, døsighed, hududslæt, og influenzalignende symptomer.

En sjælden komplikation, er hængende øjenlåg og hængende pande. Dette kan vare i op til tre uger.

Der er ikke rapporteret nogen kendte senfølger. Oplever du en uventet reaktion, så skal du kontakte vores sygeplejersker eller læge.

Én behandling er tilstrækkelig. Behandlingen med Botox giver et resultat, der holder i ca. 3-6 måneder.

Ifølge lovgivningen om kosmetisk behandling kan du give samtykke til behandling efter en betænkningstid på 2 dage.

En ledsager er altid meget velkommen til at være til stede under konsultation og behandling.