Behandling af ar

Behandling af ar
Behandling af ar
Behandling af ar

Hvordan behandles ar?

Hos Hellerup Laserklinik behandler vi ar, både i ansigtet og på kroppen.

Dette gøres med laser, der reducerer rødme og pigment i arret, og sikrer at dit arvæv bliver mere elastisk og jævnt, hvilket giver bedst mulig reduktion af arret, så det både synes og føles mindre.

Laserbehandlingen vil alt efter type af ar, foregå med IPL-laser eller Fraxel laser. Til behandling af arvæv i dybden, fx efter operation, benyttes Gigalaser. Nogle gange kombineres laserne for at opnå bedst muligt resultat.

Hvad er ar og hvordan opstår de?

Et ar, er en permanent synlig skade på huden, som er kommet efter opheling af eksempelvis en sårskade eller akne. Nye ar vil ofte kunne ses som rødpigmenterede og ujævne fordybninger eller forhøjninger, mens lidt ældre ar ofte ses mere lyse.

Huden kan opdeles i tre forskellige lag: overhuden, læderhuden og underhuden.

Ardannelse opstår når en skade på huden når ned i læderhuden. Dette skyldes at denne del af huden primært består af fiberceller. Fiberceller har ikke samme evne til at regenerere efter skade, som cellerne i overhuden, der konstant producerer nye celler, hvorfor arrene her typisk forsvinder efter et par uger.

Et ar som er opstået i læderhuden, kan derfor aldrig forsvinde helt, og kræver professionel arbehandling, hvis man ønsker dette reduceret.

Hvorfor få behandlet ar?

Der kan være mange årsager til, at man vælger at få reduceret ar. Ar kommer i mange former, størrelser og farver afhængig af, hvordan man har pådraget sig dem. Nogle er kede af dybe ar efter operation, for andre går det ud over selvtilliden, når arene er placeret et meget synligt sted, eksempelvis i ansigtet som følge af akne. Har du hudproblemer i form af akne, kan du læse mere om gode råd og vores behandlingsmuligheder her.

Kontakt os for en
gratis konsultation