Fraxel laser
Fraxel laser
Fraxel laser

Et yngre udseende uden kirurgi

Over tid bliver vores hud uundgåelig udsat for sollys, luftforurening og stress. Fraxel laser er mere effektiv og mindre invasiv end ældre lasertyper. Det er en effektiv behandling med kort restitutionstid.

Fraxel laserbehandling reparerer og genopretter din hud. Den giver en effektiv behandling af fine linjer, akne-ar og dårlig hudtekstur, og er derfor særligt velegnet til hudforyngelse og til behandling af strækmærker eller arret hud.

Hvad er Fraxel laserbehandling?​

Fraxel laseren behandler en brøkdel af vævet ad gangen, og efterlader det omgivende væv intakt, hvilket fremmer en meget hurtig heling. Varmestrålerne skaber tusindvis af mikroskopiske ”lasersøjler”/ kanaler i huden. Derfor kaldes behandlingen fraktioneret. Kroppen går straks i gang med at reparere skaderne, de elastiske fibre aktiveres og produktionen af kollagen øges, hvilket regenererer huden og erstatter de gamle og beskadigede celler med frisk, glødende og sund hud.

Det første skridt i en Fraxel laserbehandling er en vurdering af din huds egnethed til behandlingen. Ikke alle hudproblemer og hudtyper er egnede, eller der kan være en anden behandling, der er mere egnet til dig. Behandlingen vil føles varm, lidt stikkende og prikkende, specielt omkring øjne, næse og mund. Der vil efterfølgende være en rødme af huden, som oftest aftager indenfor 12-24 timer.

Det kan Fraxel laserbehandling bruges til

Fraxel laser er en nænsom behandling, der ikke beskadiger overhuden, men som meget effektivt behandler rynker, strækmærker, linjer omkring øjne og læber, forstørrede porer og ar. Fraxel laser anvendes også på operationsar, akne-ar, og ar efter forbrænding. Derudover forbedrer behandlingen din huds generelle struktur og kvalitet.

Med Fraxel laser har vi fået en mere effektiv metode til behandling af rynker, strækmærker og ar efter akne, operation eller forbrænding end vi tidligere har haft. Vi har nu en revolutionerende løsning til disse områder:

• Forbedret hudfarve og tekstur og andre mere overfladiske tegn på aldring

• Reducerede fine linjer og rynker i ansigtet, på hals og décolleté (bryst)

• Forbedret udseende af akne-ar og kirurgiske ar

• Forbedret udseende af strækmærker

• Fremragende hudforbedring 

Resultaterne er progressive og forbedres i løbet af behandlingsforløbet som typisk er mellem 3-5 behandlinger.
Fraxel laserbehandling er en mere skånsom overfladisk behandling, til mindre hudlidelser. Der er minimal restitutionstid ved denne behandling, og de fleste patienter er efterfølgende i stand til at vende tilbage til deres rutinemæssige aktivitet.

Er der nogle bivirkninger?​

Efter behandling vil huden ofte føles varm, se rød ud og hæve lidt eller føles stram. Intensiteten og varigheden af bivirkninger afhænger af niveauet af behandlingen. Rødme og hævelse fortsætter normalt i et par dage, men i mere aggressive behandlinger kan det vare længere. Der kan også være en mild peeling (huden føles ru) af huden efter behandling. Denne tilstand kan vare i op til en uge. Det er vigtigt at fugte huden godt under ophelingsprocessen.

Hvilke forholdsregler skal der tages efter behandling?​

Cremer og makeup kan anvendes umiddelbart efter ligesom daglig aktivitet kan genoptages uændret efter behandlingen. Det anbefales dog at undgå direkte og indirekte varme på behandlede områder i nogle dage efter behandlingen, da det kan modvirke behandlingsresultatet. Det er vigtigt at benytte solcreme eller mineralbaseret pudder/ foundation med minimum faktor 20 i mindst 4 uger efter behandlingen. Man må ikke irritere det behandlede område kemisk eller mekanisk i de efterfølgende 5 dage. Undgå sauna, massage og sport lige efter behandling.

Hvor længe holder behandlingen?

Det afhænger af hvordan du holder din hud. Det er vigtigt at din hud er velfugtet og beskyttet mod sollys med effektiv solfaktor. Resultaterne er progressive. Kort efter behandlingen vil overfladen af din hud føles blødere og glattere, se lysere ud og vise en mere jævn tone. De næste 3 til 6 måneder vil huden fortsætte med at skabe ny kollagen og elastin. Resultaterne er langvarige afhængigt af din livsstil, alder, hudens tilstand og hudpleje. Vedligeholdelse af dine behandlingsresultater er meget vigtigt. Vi anbefaler vedligeholdelsesbehandlinger med Fraxel laser en eller to gange om året.

Fraxel laser

Gør behandlingen ondt?

De fleste patienter beskriver en øget følelse af varme under behandlingen. For at minimere ubehag kan der påføres en bedøvende gel før proceduren, og kold luft anvendes på behandlingsområdet under proceduren. Efter behandlingen føler de fleste patienter, at de har en mild solskoldning, som normalt falder efter 1 til 3 timer. I løbet af de første 24 timer efter behandlingen kan din hud føles som om den er solbrændt, og den vil fremstå lyserød eller rød.

Hvor mange behandlinger?

Kliniske undersøgelser tyder på, at i gennemsnit vil et effektivt resultat opnås efter 3 til 5 behandlinger fordelt med ca. 4 uger imellem. Denne tidsramme mellem behandlingerne giver mulighed for genopbygning og produktion af ny kollagen til at erstatte det beskadigede væv. Afhængigt af din huds tilstand kan du og behandleren vælge at tidsrummet mellem behandlingerne er længere fra hinanden. Sommetider anbefaler vi en IPL-behandling inden din Fraxel laserbehandling for endnu bedre resultater, da IPL kan fjerne eventuel rødme eller solskade i området. Dette vil en kosmetisk sygeplejerske vurdere og rådgive dig om til konsultationen.

Kontakt os for en
gratis konsultation