Patientvejledning

Laserbehandling med Fraxel Laser

Fraxel laseren behandler en brøkdel af vævet ad gangen, og efterlader det omgivende væv intakt, hvilket fremmer en meget hurtig heling. Varmestrålerne skaber tusindvis af mikroskopiske ”lasersøjler”/ kanaler i huden. Derfor kaldes behandlingen fraktioneret. Kroppen går straks i gang med at reparere skaderne, de elastiske fibre aktiveres og produktionen af kollagen øges, hvilket regenererer huden og erstatter de gamle og beskadigede celler med frisk, glødende og sund hud.

Behandling er effektiv mod fine rynker, til forbedring af hudens tone, udseende og elasticitet, strækmærker og ar efter akne.

Det er vigtigt at huden ikke er brun af solpigmentering, selvbruner eller bruncreme

Behandling skal ligeledes udskydes, hvis der er aktivt forkølelsessår eller, der er et på vej eller hvis du har aktiv acne.

Du kan heller ikke modtage behandling hvis du er i behandling med stærkt blodfor­tyndende medicin eller har en koagula­tionssygdom.

Under behandlingen vil du mærke en varme i huden. I visse områder kan det være lettere ubehageligt. Opvarmningen er kortvarig og forbigående.

Proceduren varer få minutter.

Cremer og makeup kan anvendes umiddelbart efter ligesom daglig aktivitet kan genoptages uændret efter behandlingen.

Det anbefales dog at undgå direkte og indirekte varme på behandlede områder i nogle dage efter behandlingen, da det kan modvirke behandlingsresultatet.

Det er vigtigt at benytte solcreme eller mineralbaseret pudder/ foundation med minimum faktor 20 i mindst 4 uger efter behandlingen.

Man må ikke irritere det behandlede område kemisk eller mekanisk i de efterfølgende 5 dage.

Undgå sauna, massage og sport lige efter behandling.

Det første døgn kan huden føles varm, der kan forekomme rødme og lettere hævelser i de behandlede områder. Enkelte kan opleve tørhed i op til en uge efter behandlingen.

I sjældne tilfælde kan der forekomme misfarvning af huden, som dog forsvinder igen (Oxideret pigment i huden i 7-14 dage).

Antallet af behandlinger vurderes individuelt. Der anbefales en behandlingsserie på 4- 6 behandlinger med ca. 4 ugers interval.

Ved mørkere hudtyper anbefales mildere men flere behandlinger.

Det anbefales at der foretages vedligeholdende behandlinger én gang om året.

Ifølge lovgivningen om kosmetisk behandling kan du give samtykke til behandling efter 1. konsultation.

En ledsager er altid meget velkommen til at være til stede under konsultation og behandling.