Karsprængninger

Karsprængninger i ansigtet
Karsprægninger
Karsprægninger

Hvad er karsprængninger?

Karsprængninger opstår når små fine blodkar forvilder sig op i det øverste lag af huden, hvor de ikke har nogen funktion. Her ses de som mere eller mindre tydelige og røde forgreninger i huden. Fra næsten usynlige, til en halv eller en hel millimeters tykkelse, der ligner små blodårer.

Karsprængninger i ansigtet

Karsprængninger ses oftest på kinder, næse og næseryg. Vind, vejr og sollys er typiske medvirkende faktorer. Karsprængninger er for de fleste til stor irritation, særligt når der skal lægges makeup. De små spindelvævslignende streger i huden gør, at den synes ujævn og rødlig. Lider du af Rosacea, er karsprængninger på næsen og kinderne næsten umulige at undgå. Selvom sygdommen ikke kan kureres, kan de efterfølgende blodsprængninger godt.

Karsprængninger på benene

Mange oplever ligeledes karsprængninger på benene. Alder, graviditet og forstyrrelser i benenes kar, kan være årsagen til at der opstår karsprængninger. For mange er det til stor frustration når sommeren melder sin ankomst, og shorts og kjoler bliver den foretrukne uniform. Der er dog hjælp at hente, hvis du gerne vil de små blodsprængte kar til livs.

Hvordan behandles karsprængninger?

Behandling af karsprængninger varierer fra 5 min. og op efter, afhængig af størrelsen på behandlingsstedet.

Behandlingen udføres med intensivt pulserende lys (IPL) eller ND-JAG laser. Når laserlyset rammer huden, vil det med det samme søge mod de synlige blodkar, her ødelægges den indre kar væg og kroppen vil efterfølgende selv nedbryde karret. Resultatet vil være en glat og ensartet hud.

I klinikken benytter vi Candela Nordlys laserteknologi. Det er den nyeste laserteknologi på markedet, hvilket er den sikreste måde at opnå det bedste resultat.

Det anbefales at sørge for, at huden er velplejet og ikke mangler fugt, inden man starter på behandlingen. Desuden er det vigtigt, at du ikke har dyrket sol/solarium eller brugt nogen former for selvbruner creme, da vi ellers ikke har mulighed for at behandle dig. Behandlingen gentages 1 gang om måneden, 3-5 gange. Ofte ser man resultat allerede efter første behandling.

Behandlingen føles som en varm “prikken”, der varer en brøkdel af et sekund.

Hvorfor behandles for karsprængninger?

For mange udgør karsprængninger en betydelig kilde til frustration. For nogle kan det endda påvirke deres selvtillid. Vi tilbyder en hurtig, effektiv og smertefri behandling, der giver dig mulighed for at slippe af med dine karsprængninger.

Læs om fjernelse af karsprængninger.

Patientinformation

Fjernelse af karsprængninger og solskader
i ansigt, på hals og bryst.

I Hellerup Laserklinik behandler vi karsprængninger og solskader i ansigt, på hals og bryst med Ellipselaser, intensivt pulserende lys (IPL) og radiofrekvens (RF), type Galaxy fra Elos. Karsprængninger i ansigt, på hals og bryst kan være en del af aldringsprocessen, men fremskyndes hos nogen ved for meget sollys. Også solarium kan fremskynde processen. Flere typer hudsygdomme kan give karsprængninger, bl.a. Rosacea. Karsprængninger kan også være en følgevirkning efter strålebehandling for kræftsygdomme, eller i forbindelse med forskellige typer medicin f.eks. Prednisolon.

IPL lyset søger mod de sprængte kars hæmoglobin (blod), så det koagulerer og forsvinder.

 

De røde kar lukker og rødmen reduceres. Huden bliver atter lys og ensartet.

 

Huden skal være så lys som mulig, og der må ikke anvendes selvbruner 1 uge før behandlingen. Det anbefales at sørge for, at huden er velplejet og ikke mangler fugt, inden man starter på behandlingen. Makeup skal afrenses inden behandlingen.

 

Lyset fra laseren opsuges af karrene, som efterfølgende ødelægges af opvarmningen.
Det kan føles lidt varmt i huden under behandlingen og der kan være let rødme i området efterfølgende.

Huden må ikke udsættes for sollys i 4 uger efter behandlingen, eller så længe huden virker påvirket af behandlingen. Det kan i nogle tilfælde være nødvendigt at efterbehandle med cremer/salver. Du kan anvende dine cremer og makeup 2 timer efter behandlingen, hvis ikke andet aftales.

 

Det er almindeligt med let rødme og hævelse i området. Huden kan blive misfarvet og skjoldet, hvis den udsættes for sollys i indtil 4 uger efter behandlingen, eller hvis man er for solbrun under behandlingen. Derfor vil nogen opleve at behandlingerne må udsættes i sommerhalvåret. Er huden solbrændt optager den mere lys fra laseren og derved er der risiko for sårdannelse med efterfølgende lysfarvning af huden eller i sjældne tilfælde ardannelser.

 

Antallet af behandlinger vurderes individuelt. Behandlingstiden varierer fra 5 min. og opefter, afhængig af størrelsen på behandlingsstedet. Jo lysere din hud er, jo hurtigere ses et resultat. Behandlingen gentages typisk 1 gang om måneden, i alt 3-5 gange. Ofte ser man resultat allerede efter første behandling. Resultatet er permanent.

 

Kontakt os for en
gratis konsultation